Anhydrietvloer

Een anhydrietvloer is een gipsgebonden dekvloer. Net als bij schuimbeton wordt de vloer via slangen in vloeibare vorm in één keer op het vloeroppervlak aangebracht. Het is dan ook een zogenaamde vloeivloer. Omdat een anhydrietvloer bestaat uit gips, zand en water heeft de vloer een grote buig- en treksterkte. Voor bepaalde isolerende middelen kunt u subsidie aanvragen. Kijk voor meer informatie op subsidie isolatie

De vloeilaag werkt alle oneffenheden goed weg en zorgt voor een naadloos eindresultaat. De vloer is niet geschikt voor vochtige ruimtes, zoals een badkamer. Tijdens het drogen, dat een halve tot een hele week duurt, ontstaat een supergladde vloer. Bekijk het volgende artikel voor meer informatie over de toepassingen van verschillende dekvloeren.

Een anhydrietvloer is bij uitstek geschikt voor grote oppervlakten. We komen anhydriet dan ook veel tegen in garages, showrooms en bedrijfspanden. Maar ook voor de woningbouw is anhydriet een goede optie.

Afwerking

Een dekvloer van anhydriet is geen topvloer, maar een ondervloer die goed geschikt is voor afwerking met traditionele vloeren. Er moet dus bovenop de anhydrietvloer nog een vorm van vloerbedekking gelegd worden: bijvoorbeeld tapijt, laminaat, PVC, vinyl, parket of vloertegels.

Het is ook mogelijk om de anhydrietvloer te bewerken met een speciale betonverf; neem hiervoor wel even *contact met ons op. Bent u op zoek naar een betonnen vloer om op te wonen kijk dan ook eens bij onze woonbetonvloeren.

Vloerverwarming

Anhydriet is uitermate geschikt om met vloerverwarming te combineren, omdat het een uitstekende warmte-overdracht heeft. Dit komt doordat anhydriet een vloeivloer is, en verwarmingsbuizen voor 100% worden omsloten. Meer informatie over vloerverwarming vindt u hier.

Voordelen

*Beloopbaar na 24 uur
*Grote buig- en treksterkte
*Overal even sterk
*Gaat lang mee
*Vrijwel geen naden
*Supervlak
*Snelle en makkelijke verwerking
*Energiebesparend door een zéér goede warmtegeleiding
*Alle soorten topafwerking zijn mogelijk

Contact

Wilt u meer informatie over de voordelen van schuimbeton, neem dan contact op met een van onze medewerkers. Zij beantwoorden graag al uw vragen. En als u een offerte wilt, regelen ze dat natuurlijk ook graag.