Egaline Egaline is een product samengesteld uit kunsthars en cement. Het wordt aangebracht op de ondergrond in vloeibare vorm met een dikte van ongeveer 1-2 mm. Het resultaat is een sterke en flexibele vloer waarop andere soorten vloeren kunnen worden aangebracht. Dit is een veel voorkomende voorbehandelingsmethode, vooral bij gietvloeren. Hierdoor komt je vloer iets hoger uit en stijgt de prijs van een gietvloer, maar op de lange termijn is dit meestal de beste keuze.

Vloer egaliseren

Is uw vloer ongelijk of ruw? Met egalisatiemiddel kunt u de vloer perfect egaliseren. Als je een nieuwe  eindvloer wilt plaatsen, moet de vloer waterpas worden gemaakt. Vooral als je de eindvloer op de vloer wilt lijmen anders worden de oneffenheden zichtbaar. Woodstock Vloeren biedt een perfect vlakke vloeren aan om jouw uiteindelijke afgewerkte vloer er beter uit te laten zien. De gladde ondervloer zorgt ervoor dat het materiaal dat als eindvloer wordt gebruikt goed hecht aan de ondergrond en elimineert tevens eventuele hoogteverschillen op de vloer. Door de bestaande ondervloer te egaliseren kunnen alle bestaande problemen worden opgelost en kan de fundering van de laatste vloer goed en vlak zijn. Woodstock Vloeren kan vloernivellering realiseren op bestaande of verouderde betonvloeren, tegelvloeren en andere materialen voor het leggen van de eindvloer.

Kan ik zelf egaline aanbrengen?

Hoewel het niet onmogelijk is om egaline zelf aan te brengen, raden wij het toch aan om dit door een vakman te laten doen voor een perfect resultaat. Als je toch zelf de vloer wilt egaliseren dan kunt u gemakkelijk egalisatiemiddel in bouwmarkten aanschaffen. Voordat je de egaline kunt aanbrengen, dien je het met water te mixen. Egaline is dan ook heel vloeibaar bij het aanbrengen, daardoor vloeit het makkelijk over de vloer uit. Met behulp van een spaan of spatel verdeelt u de egaline vlak over de vloer.

Dikte

De egalisatie-laag kan zeer dun worden aangebracht. Meestal is tussen de 1 en 6 mm dik al genoeg om de ondervloer te egaliseren. We raden af ​​om een ​​gladde laag van enkele centimeters te gebruiken. Als de ondervloer bijvoorbeeld zwaar beschadigd is, of als er veel hellingen op de vloer liggen. In dit geval is magnesiet een betere keuze. Met magnesiet kunnen we de vloer egaliseren met een hoogteverschil van maximaal 10 cm.

Kosten egaline

De kosten van een egaline vloer zijn van verschillende zaken afhankelijk. Wilt u een offerte op maat ontvangen? Neem dan contact met ons op.