Magnesietvloer

Een magnesietvloer is een dekvloer, en moet dus worden afgewerkt met een ondervloer. Een goede ondervloer legt de basis voor uw woning. Gelukkig heeft ons team ruime ervaring met magnesietvloeren. Deze vloeren bestaan onder andere uit magnesium en zaagsel en hebben een hoge slijtvastheid. Het mooie aan deze vloer is dat het een massa heeft van slecht 3,5 kg per vierkante meter bij een dikte van 1cm. Daarmee is een magnesietvloer één van de lichtste ondervloeren die er bestaan.

Waarom kiezen voor een magnesietvloer?

Magnesietvloer

De vloer heeft een erg laag gewicht in vergelijking met bijvoorbeeld een anhydrietvloer, en is daarom uitermate geschikt voor woningen die geen zware vloeren aankunnen. Hierbij moet u bijvoorbeeld denken aan oude grachtenpanden met een houten vloer. Ook voor panden met een monumentale waarde is deze ondervloer zeer geschikt. Verder is een de vloer niet brandbaar, is de vloer naadloos af te leveren en geeft het een goede geluidsisolatie.

Aanbrengen en droogtijd

Wij smeren maximaal 70-80 m2 magnesiet per dag. Dat is voor de gemiddelde woonkamer ruim voldoende om de vloer er in één dag in te hebben liggen.  Een magnesietvloer is in normale omstandigheden na twee a drie dagen weer beloopbaar. Dan moet u nog wel oppassen met puntbelasting. De totale droogperiode van de vloer is ongeveer 1 week per cm vloerdikte. Omdat een magnesietvloer minimaal 5 cm dik is, is de minimale droogtijd dus ongeveer 5 weken. Het is belangrijk om tijdens het drogingsproces altijd voor voldoende ventilatie te zorgen.

Extra vocht

Het inbrengen van extra vocht in uw woning zorgt voor een langere droogtijd. Dit is het geval bij werkzaamheden als stuken of het storten van egaline of zandcement. Doordat er zout in magnesiet zit, trekt het vocht dat bij deze werkzaamheden vrijkomt, allemaal in de magnesietvloer. Ga tijdens het drogingsproces van de vloer niet aan de slag met werkzaamheden waar vocht bij vrijkomt!

Kosten magnesietvloer

De prijs van onze vloeren is afhankelijk van uw woonsituatie. Graag komen wij bij u kijken om een offerte op maat voor u te maken. Bij een combinatie order kunnen wij u misschien kwantumkorting bieden. Neem voor een prijsindicatie of andere informatie contact met ons op. Graag vertellen wij meer over onze vloeren.

Een dekvloer voor uw magnesietvloer

Een magnesietvloer is geen eindvloer. En u wilt natuurlijk wel een mooie eindvloer voor over de magnesietvloer. Wij hebben meerdere eindvloeren in ons assortiment, zoals parket- en laminaatvloeren als linoleum. Bekijk ook onze website over parketvloeren voor meer informatie. Wees er wel op beducht dat in de meeste gevallen er eerst nog een egalinelaag over de magnesietvloer heen moet. Dit werkt de oneffenheden in de magnesietvloer weg. Voor meubels op uw nieuwe vloer kunt u kijken bij deze online woonwinkel.

Ook kan deze vloer worden gecombineerd met vloerverwarming. Dan heeft u ook meteen meer ruimte in uw woning en bespaart u op uw energierekening. Kijk voor meer informatie op onze website over vloerverwarming.