Stucloper

Wat is een stucloper?

Een stucloper is een afdekmateriaal om vloeren te beschermen tijdens het verbouwen of klussen. Denk hierbij aan schilder of renovatie werkzaamheden waarbij je de vloer wilt beschermen. Stukken steen, hout, ladders, verf, gereedschap; van alles kan tijdens het verbouwen de vloer beschadigen.
Hoe gebruik je een stucloper?

Je gebruikt een stucloper in de regel door eerst al het bestaande meubilair weg te halen. Vervolgens rol je de stucloper uit over het gebied waar je wilt gaan klussen. Na het klussen rol je het geheel weer op en kan je het bij een toekomstige klus nogmaals gebruiken.

Voordelen, nadelen en trivia

Een stucloper beschermt dus je mooie vloer tijdens een verbouwing. Het materiaal werkt dempend waardoor er minder geluidsoverlast is. Normaal gesproken als je een lege ruimte hebt zonder vloerbedekking, gordijnen of meubilair kan geluid erg gaan echoën. Dit is erg vervelend als je aan het klussen bent. Vooral tijdens het boren of timmeren. Een stucloper zorgt er voor dat dit geluid geminimaliseerd word door het geluid te absorberen.

De stucloper die aangeboden word op Woodstock-vloeren is zeer licht. Deze weegt niet veel en het is lucht en water doorlatend. Ook is het UV-bestendig en laat het 90% van het licht door. Het beschermt de vloer zelfs tegen zonneverbranding, wat ideaal is als het dak er bijvoorbeeld nog niet op zit.