Terrazzo vloer

De terrazzo vloer komt van oorsprong uit Italië. Het is een gietvloer van anderhalve centimeter dik, met daarin marmerkorrels. Een terrazzo vloer wordt ook wel granito genoemd. Dit is echter de benaming voor aanrechtbladen, en andere interieurproducten van hetzelfde materiaal, en is een foutieve naam voor de vloer. Er bestaan verschillende uitvoeringen. Het is mogelijk om een mozaïek in de vloer aan te brengen met de marmerkorrels. Dit is een arbeidsintensief proces dat een week kan duren.

Vloerverwarming

Terrazzo vloer

Vloerverwarming kan worden gecombineerd met vloerverwarming, maar geeft een verhoogd risico op scheurvorming. Bij twijfel kunt u het beste overleggen met een expert, en het is verstandig om duidelijk afspraken te maken over de geleverde garantie.

Een terrazzo vloer leggen

Eerst wordt de ondervloer voorbereid. Vaak wordt gekozen voor een zandcementvloer, maar bijna alle betonnen ondervloer zijn geschikt. Daarna wordt de terrazzo vloer gelegd met een dikte van 1,5 centimeter. Door de mortel de walsen wordt de vloer verdicht. Nadat de vloer is uitgedroogd kan de vloer gepolijst worden. De vloer wordt verschillende keren bewerkt met water, diamant wax en zeep.

Onderhoud terrazzo vloer

Onze (terrazzo) vloeren worden geïmpregneerd of gecoat met een beschermmiddel. Hierdoor wordt de levensduur van uw vloer verhoogd. De kan het beste worden schoongemaakt met een neutraal schoonmaakmiddel, brijvoorkeur groene zeep. Zure stoffen, of schuurmiddelen moeten vermeden worden. Gemorste stoffen moeten zo snel mogelijk worden verwijderd.

Voor en nadelen

  • Stijlvol met veel keuze mogelijkheden
  • Makkelijk schoon te maken
  • Gevoelig voor scheurvorming
  • Arbeidsintensief om te leggen

Prijs terrazzo

De prijs van een onze vloeren is van veel factoren afhankelijk. Zoals de toegang tot de stortplek, de gewenste kwaliteit, de dikte, de locatie, en nog veel meer. We bepalen de prijs dan ook door eerst goed te luisteren en te kijken wat uw wensen zijn. Veel kunnen we al van tekeningen beoordelen. Via ons contactformulier kunt u altijd een offerte op maat aanvragen.