Toepassingen van schuimbeton

Toepassingen van schuimbeton

Schuimbeton is op veel verschillende manieren te gebruiken. Hieronder zetten we een aantal toepassingen van schuimbeton voor u op een rijtje. Wilt u meer weten over het product? Bekijk dan ons pagina over schuimbeton.

Isolatiemiddel

We gebruiken schuimbeton vaak als isolatiemiddel. Door vloeren met schuimbeton te isoleren slaat u verschillende vliegen in een klap. U bespaart energie, houdt vocht beter weg uit uw huis en zorgt voor een aangenamere binnentemperatuur. Maar een andere grote veroorzaker van vochtproblemen kan ook worden aangepakt met dit materiaal: de kruipruimte.

Opvullen van kruipruimten

Toepassingen van schuimbeton

Zowel vocht en tocht kunnen erg vervelend zijn. Koude voeten, schimmel en waterschade zijn enkele van de vervelende gevolgen van teveel vocht in of onder de vloer. Door de kruipruimte met te isoleren hebt u hier geen last meer van: de vochtwerende kwaliteit van schuimbeton zorgt ervoor dat het vocht onder de woning blijft.

Het opvullen van de kruipruimte met schuimbeton is ook nog eens goed voor de portemonnee. U bespaart namelijk veel energie met een goed geïsoleerde kruipruimte. Dit komt doordat uw woning beter warm blijft, en u dus minder snel de verwarming weer aan hoeft te zetten.

Uitvulmateriaal

Doordat schuimbeton zo licht is, gebruiken we het ook vaak voor het uitvullen van vloeren. Hierdoor kan, in vergelijking met andere materialen, behoorlijk worden bespaard in het gewicht. Ook is het een goed alternatief voor bijvoorbeeld EPS Tempex (piepschuim). Want ten opzichte van piepschuim heeft schuimbeton verschillende voordelen: het waait niet weg en is makkelijker aan te brengen rond bijvoorbeeld heipalen.

Vulling rondom zwembaden

Zwembaden liggen natuurluik gedeeltelijk onder de grond, en daardoor komt de temperatuur hier vaak niet boven de 10 graden uit. Om het zwemwater op een aangename temperatuur te houden moet het zwembad goed geïsoleerd worden. Schuimbeton is ook hier uitstekend geschikt voor.

Dakafschotlaag

Een dakafschot is het schuinaflopende gedeelte van een plat dak, om regenwater goed af te kunnen voeren. Schuimbeton is een uitstekend product om de dakafschotlaag te creëren. Dit materiaal isoleert goed, maar is wel zo licht dat het je dak zo min mogelijk belast.

Vloerverwarming

Schuimbeton is ook uitstekend geschikt als onderlaag voor vloerverwarming. Bekijk onze pagina over vloerverwarming voor meer informatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *