Een vloer egaliseren doet u als u last heeft van verzakkingen of oneffenheden in uw vloer. Wij hebben hier verschillende oplossingen voor. Welke precies hangt van de situatie af. Bij grote verzakkingen of hoogteverschillen in uw vloer raden wij magnesiet aan. Is er sprake van kleine oneffenheden die desondanks grote gevolgen hebben, kunt u het beste egaline gebruiken. Hieronder leest u het hoe en waarom van magnesiet en egaline.

De oorzaak van een ongelijke vloer

Een vloer kan door verschillende oorzaken verzakkingen of oneffenheden vertonen. Een (onder)vloer kan gaan verzakken doordat de ondersteunende houten balklaag gaat rotten, en ook een betonnen vloer kan gaan ‘rotten’. Kleine oneffenheden kunnen ook gevolgen hebben voor uw vloer. Zitten deze in de ondervloer ziet u die soms ook terug in de eindvloer. In sommige gevallen kan de eindvloer er zelfs beschadigd door raken. Wat de oorzaak van de onregelmatigheden ook is, u wilt uiteraard weer een vlakke vloer.

Een scheve vloer uitvullen

Zit er een flink hoogteverschil in uw ondervloer, dan is een vloer egaliseren een bewerkelijk proces. We raden aan om dan met behulp van magnesiet het hoogteverschil weg te werken. Magnesiet is een erg licht mengsel van onder meer zout, zaagsel, magnesium en water. Het is een uitstekend middel om hoogteverschillen mee weg te werken, soms wel tot 20 cm. Magnesiet is overigens ook prima te combineren met vloerverwarming.

Om de magnesietvloer gereed te maken voor een nieuwe eindvloer (of de oude eindvloer) is het in de meeste gevallen wel nodig om een laag egaline aan te brengen. Een magnesietvloer is namelijk een vrij grove vloer die nog wel wat kleine oneffenheden vertoont. Met egaline zorgt u ervoor dat de vloer helemaal mooi vlak wordt en klaar is voor een eindvloer naar keuze.

vloer egaliseren
Magnesietvloer smeren

Kleinere oneffenheden

Als er een ondervloer ligt die alleen maar wat oneffenheden heeft dan is het aanbrengen van alleen egaline de beste oplossing. Egaline is erg vloeibaar en wordt in een heel dun laagje aangebracht, vaak niet meer dan een paar millimeter. Het is echt alleen bedoeld om

Dit is een stuk vloeibaarder dan magnesiet en brengen we in een heel dun laagje aan (van een paar millimeter). Het is puur bedoeld om oneffenheden mee weg te werken. Egaline vloeit snel over de vloer heen en zorgt ervoor dat de vloer weer helemaal vlak wordt. Voordat we het aanbrengen, strijken we de vloer nog wel voor met een hechtprimer.

Vloer egaliseren

Wilt u uw vloer egaliseren? Dan kunt u contact met ons opnemen via ons contactformulier of bellen met 0226-427785. Een van onze deskundige medewerkers helpt u graag verder.