Woonbeton en vloerverwarming

Woonbeton en vloerverwarming: een sterke combinatie

Gek op een robuuste en industriële look in huis? Dan is woonbeton een hele mooie optie. Maar wist u dat u met woonbeton ook flink kunt besparen op uw energierekening? Als u er namelijk voor kiest om uw woonbetonvloer te combineren met vloerverwarming, stapt u over op een verwarmingssysteem dat een flink stuk duurzamer is dan de traditionele CV. Maar zowel woonbeton en vloerverwarming hebben meer voordelen.

Woonbeton

Naast de strakke en eigentijdse uitstraling van woonbeton, heeft zo'n vloer ook verschillende goede praktische eigenschappen.Woonbeton is eenvoudig stofvrij te houden. In combinatie met vloerverwarming, en dus het ontbreken van radiatoren, is een ruimte veel minder stoffig. Vooral voor mensen met allergieën een mooie bijkomstigheid.

Woonbeton en vloerverwarming

Verder is woonbeton kleurvast, slijtvast, vloeistofdicht en gaat hij zeker 15 tot 20 jaar mee. Wel moet u er rekening mee houden dat na verloop van tijd kleine scheurtjes ontstaan (beton scheurt altijd), en dat vlekvorming niet volledig te voorkomen is.

Vloerverwarming

Vloerverwarming verwarmt uw huis gelijkmatiger dan met CV. Zo levert het een flinke kostenbesparing op via de energierekening. Dat is al mooi, maar de aanschaf ervan levert meer op dan alleen een geldbesparing. Zo heeft u met vloerverwarming de hele winter warme voeten, en ook 's zomers zorgt hij voor een aangename temperatuur. Ook bespaart u flink aan ruimte; de radiatoren ontbreken immers. Zo heeft u weer meer ruimte voor een van onze fraaie betonnen accessoires!

Sterke Combinatie

Woonbeton en vloerverwarming zorgen beide voor een aangenaam woonklimaat. En de twee met elkaar combineren werkt ook uitstekend. Door de beperkte dikte van een vloer van woonbeton is er namelijk sprake van een uitstekende warmtegeleiding: de vloer wordt snel warm. Ook dit merkt u weer aan uw energierekening. Wilt u meer weten over woonbeton en vloerverwarming? Neem contact op voor een vrijblijvend gesprek!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *