Woonbeton

Bent u helemaal gek van een robuuste, industriële betonlook? Dan is onze vloer van woonbeton misschien wel iets voor u. De woonbetonvloer, de naam zegt het al, is een betonvloer waarop u direct kunt wonen (of werken). In tegenstelling tot bijvoorbeeld een zandcement-, anhydriet- of schuimbetonvloer hoeft hier dus geen parket, kleed, PVC of wat dan ook meer overheen. Uw woning ademt een en al beton! Een complete, gevlinderde en afgewerkte woonbetonvloer is ideaal voor zowel een woning als kantoorruimte en is verkrijgbaar in diverse tinten grijs.

Proces

Woonbeton bestaat hoofdzakelijk uit een mengsel van cement, water, mineralen en pigmenten. Nadat het beton is gestort (op bijvoorbeeld een ondergrond van schuimbeton) en opgedroogd, heeft de vloer nog een te ruwe structuur. Voordat u er op kunt wonen, moet hij dus nog afgewerkt worden. Ook moeten de voegen tussen de gestorte vloer en bijvoorbeeld de muur eerst goed worden gedicht. Met een zogenaamde vlindermachine schuren we daarom eerst de toplaag van de spiksplinternieuwe ruwe betonvloer: nadat de vloer is gevlinderd ziet deze er strak en egaal uit. Het begint er nu op te lijken! Maar de echte afwerking volgt nog, nadat we eerst de vloer nog goed stofvrij hebben gemaakt.
De totale oplevertijd van een woonbetonvloer is van veel factoren afhankelijk. Bijvoorbeeld van de temperatuur en vochtigheid binnen. Een exacte voorspelling is dus nooit helemaal te geven, maar in principe moet u rekening houden met een periode van 6 tot 8 weken voordat we kunnen beginnen met de afwerking van uw woonbetonvloer.

Woonbeton

Voordelen van woonbeton

Een woonbetonvloer heeft veel voordelen. Hier de belangrijkste op een rijtje:
*Leverbaar in verschillende kleuren en oppervlaktestructuren;
*Toepasbaar in vochtige ruimten. In dat geval gebruiken we een extra vochtwerende sealing;
*Naadloos en makkelijk te onderhouden;
*Simpel stofvrij te houden en daarmee een ideale vloer voor mensen met allergieën;
*Slijtvast, anti-statisch en vloeistofdicht;
*Brandveilig en geluidsisolerend;
*Voelt warm en comfortabel aan;
*Goed te combineren met vloerverwarming;
*Behoudt 15 tot 20 jaar zijn technische en esthetische eigenschappen;
*Betrekkelijk eenvoudig te repareren en te impregneren.

Vloerverwarming

Als u een woonbetonvloer laat aanleggen is het handig om ook direct over vloerverwarming na te denken. Vloerverwarming gaat uitstekend samen met beton en heeft ontzettend veel voordelen.
U heeft bijvoorbeeld geen radiatoren meer nodig, waardoor u ruimte heeft om uw huis naar eigen smaak in te richten. Ook verdeelt vloerverwarming de warmte veel beter over uw woning dan de traditionele radiator. Hierdoor verbruikt u minder energie voor een veel aangenamere temperatuur. Meer informatie over vloerverwarming vindt u hier.
Wij leveren uiteraard ook een totaalpakket: een fundering van schuimbeton, vloerverwarming en de woonbetonvloer om het plaatje af te maken. Bent u geïnteresseerd in de mogelijkheden van zo'n combinatiedeal, neem dan voor een advies op maat contact op met een van onze medewerkers.

Eventuele problemen

Hoewel een een woonbetonvloer bijzonder stevig is, en in principe erg lang mee gaat, is het belangrijk om u er wel van bewust te zijn dat vlekken op een betonvloer niet geheel te voorkomen zijn. We impregneren onze vloeren wel standaard met een vlekstopper, die als u ze snel schoonmaakt de kans op vlekken verlaagt. Maar knoeit u bijvoorbeeld met zuren of vetten op de vloer, dan zal er altijd iets van een vlek achterblijven. Dat is niet te voorkomen.
Ook ontstaan er altijd wel wat scheurtjes in het beton; dat is inherent aan het bouwmateriaal beton. Dus: als u nadenkt over de aanschaf van een woonbetonvloer zijn dit wel dingen om zorgvuldig af te wegen. Wat weegt zwaarder: de robuuste en industriële look die u wilt creëren, of een vloer die in de loop der jaren hier en daar wat imperfecties begint te vertonen.

Aflevertijd

Het storten van een goede betonvloer heeft helaas tijd nodig. Een betonvloer moet kunnen drogen en moet gevlinderd worden voor een goed eindresultaat. De tijd die wij nodig hebben is afhankelijk van het weer, maar ook van de luchtvochtigheid en de binnentemperatuur. Meestal hebben wij zes tot acht weken nodig om uw betonvloer af te werken.

Beton accessoires

Bent u op zoek naar prachtige woonaccessoires voor in huis? Neem dan een kijkje bij onze partner ID beton. ID beton maakt handgemaakte betonnen producten die perfect passen bij betonvloeren en veel andere verschillende interieurstijlen!